Det främmande fäderneslandet 2011

Eva Arnqvist, född 1973 i Linköping, konstnär och statsvetare som kontinuerligt studerar hur nationell identitet skapas, för närvarande FN:s världsarv och reklamprojekt som profilerar stadsdelar och regioner, till exempel det jippobetonade Magiska Gotland.

http://www.evaarnqvist.se

Daniel Boyacioglu, född 1981 i Stockholm, skriver och framför poesi men identifierar sig, enligt egen utsago, inte med Strindberg. Förutom fem diktsamlingar, har han släppt tre skivor, gjort tvåradioteaterföreställningar, en opera och flera turnéer, bland annat med Riksteatern och som förband åt Robyn.

http://danielboyacioglu.wordpress.com

Leif Elggren, född 1950 i Linköping, arbetar lika ledigt med teckning som med ljudkonst och har bland annat representerat Sverige på Venedigbiennalen 2001. I sina performance har han intresserat sig för det paranormala och svenska ikoner som Karl XII, Emanuel Swedenborg och Drottning Kristina.

http://www.leifelggren.org

Ingrid Furre, född 1983 i Stavanger, driver sitt eget bokförlag och arbetar med konst, performance och poesi. Hon är en mästare att tillfället i akt, att med hjälp av enkla medel skapa raffinerade karaktärer och konstruktioner.

http://pjasken.blogspot.com

Viktoria Günes, född 1983 i Momtchilgrad, Bulgarien, är kulturproducent, konstnär och styrelseledamot i Konstfrämjandet Dalarna. Hon tror på kultur som folkbildning och ser fram emot att bli en grånande kulturtant på något kommunkontor.

Joakim Forsgren, född 1981 i Skutskär, intresserar sig för konst som en abstrakt form av argumentation. Den svenska nationalismen har spelat en betydelsefull roll för honom sedan han var tvungen att mima till en låt av Ultima Thule under en musiklektion på högstadiet.

http://www.joakimforsgren.com

Dorinel Marc, född 1964 i Bontaieni, Rumänien. Bor och arbetar i Sverige sedan 1987. Han rönte stor uppmärksamhet då han på Modernautställningen 2006 upplät sin plats till den nationalromantiske målaren Markus Andersson.

http://www.sourceunlimited.org/dorinel

Annonser